Memento mori
Autori: Doros Antoniadis Kategoria: Botime për të rritur, Letërsi e huaj Përkthyes: Kleo Lati Viti i Botimit: 2021 ISBN: 9789928292797 Numri i faqeve: 271 Pages Çmimi: 800 lekë
Përshkrimi:
Ish-basketbollisti ndërkombëtar i Panathinaikos, Kostandin Sergo, ka takim me djalin e tij Aleksandro, por ky nuk vjen. Pak më vonë, Sergo merr një e-mail me figurën e një trekëndëshi varjeje – me shtatë shkronja dhe me hapësira boshe mes tyre – e njëjta lojë që luante me të birin kur ishte i vogël. I frikësuar se kjo gjë nuk mund të jetë një rastësi dhe meqë nuk arrin ta gjejë asgjëkundi të birin, Sergo komunikon me policinë dhe kërkon që të flasë me të vetmin njeri që beson se mund ta ndihmojë: ai që me sa duket ka dërguar e-mailin, Petro Eleftheriadhi, polic në Departamentin e Vrasjeve. Eleftheriadhi përpiqet që ta zgjidhë enigmën dhe të gjejë të birin e Sergos, por edhe për të mësuar se kush e ngatërroi vetë atë në këtë çështje. Por kur polici e gjen Aleksandron në çastet e fundit të jetës, brenda apartamentit të vet, Sergo merr në kompjuterin e tij një tjetër e-mail me katër skica: një qiri që shkrin, një shishe vere, një karafil dhe një kafkë e çuditshme. Eleftheriadhi kupton se zhdukja e Aleksandros ishte vetëm fillimi.
<< Back