Një kufomë në bibliotekë
Autori: Agatha Christie Kategoria: Botime për të rritur, Letërsi e huaj Përkthyes: Enkeleida Ferollari Viti i Botimit: 2023 ISBN: 978-9928-366-64-1 Numri i faqeve: 188 Pages Çmimi: 900 lekë
Përshkrimi:
Shën Mari Med, një mëngjes i zakonshëm. Të paktën derisa kolonel Bantri dhe gruaja e tij, Dolli, zgjohen me ngut nga një shërbëtore e tmerruar, e cila vjen për t’i njoftuar se në bibliotekën e shtëpisë është gjetur trupi i një gruaje të panjohur, veshur me fustan mbrëmjeje! Nuk është thjesht trupi, në fakt, është kufoma e saj! Kush është kjo grua e re? Si arriti deri në bibliotekë? Kush e vrau? Askush nga banorët e shtëpisë nuk e njeh viktimën, as e ka takuar ndonjëherë, po atëherë si shpjegohet vrasja dhe gjetja në atë vend? Policia, e thirrur aty për aty, nis hetimin, por edhe kësaj here do të jetë zonjusha e këndshme Marpëll, shoqe e hershme e të zonjës së shtëpisë, që, me syrin e pagabueshëm dhe kthjelltësinë e saj, do të hedhë dritë në zonat më të thella e të fshehta të shpirtit njerëzor dhe do të zgjidhë çështjen. Mes thashethemeve që përmbytin fshatin për “skandalin”, ajo ngre një kurth të zgjuar për të kapur një vrasës të pamëshirshëm.
<< Back