Blog

Momente nga prezantimi i librit “E bardha dhe e zeza”, të autores Malorie Blackman

27544812_1822872714398740_7353090109807517954_n

https://www.facebook.com/ShtepiaBotueseDituria/photos/pcb.1822873564398655/1822872517732093/?type=3&theater

Sot në prezantimin e romanit të shkrimtares Malorie Blackman, E bardha dhe e zeza. Kush ishte në takim (dhe për fat ishin shumë të rinj), dëgjoi një fjalë pasionante të përkthyesit Virgjil Muci rreth romanit në fjalë, por edhe letërsisë për të rinj. Z. Petrit Ymeri, drejtor i DITURISË, foli për rëndësinë e leximit nga të rinjtë dhe veprat që ofrohen sot për ta.Takimi doli nga korniza e zakonshme e një prezantimi dhe u kthye në një diskutim për cështjen e paragjykimeve në Shqipëri, për racën dhe madje për problemin e gjuhës, “sa korrekt duhet të jemi”, cilët terma lipsen përdorur dhe nëse gjuha me të cilën përkthejnë disa nga përkthyesit më të mirë, duhet të jetë sa më afër gjuhës së të rinjve apo të jetë një model i gjuhës per te rinjte …

 

27459471_1822872517732093_7568481271765952506_n 27332478_1822873024398709_6050449955134092721_n 27336868_1822872851065393_3341663887665341024_n 27544812_1822872714398740_7353090109807517954_n 27072540_1822872414398770_1430100005439802050_n 27073098_1822872611065417_26467082157150007_n