Blog

Takim me nxënësit e shkollës 9 vjecare “Gjergj Fishta”, në Lezhë, për prezantimin e Different Voices

30624020_1901969199822424_3651622473989881856_n

Sot, datë 11 prill 2018, DITURIA ishte në mjediset e shkollës 9 – vjecare “Gjergj Fishta”, në Lezhë, ku nxënësit, mësuesit dhe drejtorja e shkollës, znj. Antoneta Suta na pritën me shumë kureshtje dhe kënaqësi për një bisedë mbi librin, dobitë e leximit dhe prezantimin e disa titujve të projektit #Differentvoices.
Rogreta Shani, nga Shtëpia Botuese DITURIA, u foli nxënësve për vëmendjen e vecantë që DITURIA i kushton botimit të titujve më të mirë të letërsisë për fëmijë, duke përmendur dhe analizuar disa prej tyre, si Olga prej letre, (Elisabeta Gnone), Dëgjoje zemrën time (Bianca Pitzorno), Skellig (David Almond) etj., të cilat duhet të jenë pjesë e programeve shkollore, ashtu si edhe në vendet përkatëse. DITURIA i dhuroi bibliotekës shkollore një set të librave të projektit #Differentvoices dhe #Readersofthefuture
Përkthyesi i njohur Kleo Lati foli për veprat “Kostandina” dhe “Çadra e purpurt”, nga Alki Zei, shkrimtarja më e njohur greke sot në letërsinë për fëmijë, përkthyer në shqip dhe botuar nga DITURIA.
#CreativeEurope

 

30571911_1901968386489172_2143726015472467968_n 30571928_1901967576489253_4998769250194685952_n 30581278_1901968293155848_7321734326922510336_n 30581745_1901969203155757_7655693619306692608_n 30582182_1901968033155874_1015148759161503744_o 30582247_1901967553155922_5977630397607968768_n 30582283_1901968589822485_6557391737789087744_n 30594245_1901967816489229_744044041116581888_n 30594492_1901967583155919_6353857889081229312_n 30624020_1901969199822424_3651622473989881856_n 30624088_1901967963155881_3756388327045988352_n 30624368_1901968963155781_6186160405677604864_n 30624569_1901968796489131_3322608961001095168_n 30624619_1901969223155755_48591494755385344_n 30628899_1901968736489137_917023840373047296_n 30629023_1901969406489070_7874677908487274496_n 30629135_1901968133155864_4376286974126850048_n 30629765_1901968839822460_5548158389839724544_n 30630023_1901968656489145_6726464065993965568_n 30652625_1901968869822457_2899710241765588992_n 30652978_1901968429822501_1095918166078390272_n 30653042_1901968096489201_300011643243331584_n 30656485_1901968423155835_8655267289454608384_n 30656494_1901967579822586_8876663400340389888_n 30656602_1901967893155888_6256859918171635712_n 30656755_1901969393155738_6289202366235279360_n 30688947_1901968149822529_2872873250285682688_n 30689322_1901969169822427_4661265243991703552_n