Blog

Prezantim i librave të projektit Different Voices – Shkolla 9-vjeçare “Zihni Toska”, Berat

30707114_1904413489577995_4150525741949255680_n (1)

Më 13 prill 2018, Shtëpia Botuese në mjediset e shkollës 9 – vjecare “Zihni Toska”, në Berat, ku nxënësit, mësuesit dhe zv-drejtorja e shkollës, znj. Klodiana Hoxha na pritën me shumë kureshtje dhe kënaqësi për një bisedë mbi librin, dobitë e leximit dhe prezantimin e disa titujve të projektit #Differentvoices.
Jeta Hamzallari, nga Shtëpia Botuese DITURIA, u foli nxënësve për vëmendjen e vecantë që DITURIA i kushton botimit të titujve më të mirë të letërsisë për fëmijë, duke përmendur dhe analizuar disa prej tyre, si “Dëgjoje zemrën time” (Bianca Pitzorno), “Skellig” (David Almond), Kebarie, “Kostandina” dhe “Cadra e purpurt”, nga Alki Zei, shkrimtarja më e njohur greke sot në letërsinë për fëmijë etj., të cilat duhet të jenë pjesë e programeve shkollore, ashtu si edhe në vendet përkatëse.
Përkthyesja Albana Nexhipi u foli nxenesve për librin “Olga prej letre”, (Elisabeta Gnone), përkthyer në shqip prej saj dhe botuar nga DITURIA.
Keta libra percjellin mesazhe te rendesishme, pervec vlerave te forta estetike dhe argetimit qe te dhurojne. Shume nga nxenesit e shkolles, Uendi, Luisi, Herta, Luena etj. lexuan dhe komentuan fragmente te ketyre librave.
DITURIA i dhuroi bibliotekës shkollore një set të librave të projektit #Differentvoices dhe #Readersofthefuture #Lexonisameshume#CreativeEurope
30656484_1904413592911318_6807931804528410624_n 30656669_1904413862911291_7967004621426130944_n 30656914_1904413359578008_1759155502782087168_n 30657189_1904414076244603_2292449029147066368_n 30688469_1904413526244658_2145945792009994240_n (1) 30688469_1904413526244658_2145945792009994240_n 30688575_1904413709577973_1736488568064311296_n (1) 30688575_1904413709577973_1736488568064311296_n 30688664_1904414176244593_4500030092935692288_n 30689016_1904414089577935_1713262931115769856_n 30689195_1904412839578060_7499169579222958080_n 30698001_1904414359577908_5040836315965292544_n 30698611_1904413282911349_4354885448443625472_n 30698701_1904413756244635_5106278277387911168_n 30704813_1904413299578014_7734592121289572352_n 30705213_1904413952911282_5847481687264460800_n 30707114_1904413489577995_4150525741949255680_n (1) 30707114_1904413489577995_4150525741949255680_n 30708145_1904412962911381_6526885336704876544_n 30711803_1904413329578011_9129537472567443456_n 30711918_1904413016244709_219809141944745984_n 30712018_1904414339577910_302952025098813440_n 30713389_1904414142911263_7951389026575974400_n 30713952_1904414276244583_4416470640903585792_n 30724159_1904412819578062_6175432908812058624_n 30725275_1904414286244582_4949393125043863552_nDITURIA ishte