Blogu

Friend’s Book House: Vassilis Vassilikos vjen në shqip për herë të dytë nga Dituria

Nga prezantimi i librit ‘Shtepia ne udhekryq” nga Vassilis Vassilikos, dje, ne Friend’s Book House. Prezantimi doli nga kufijte e nje prezantimi letrar dhe u kthye ne nje diskutim te ngrohte, per temat e librit, por edhe per cilesine dhe standardet e perkthimit nga gjuha greke ne shqip, por edhe nga gjuhe te tjera. Libri i Vassilikoit, kesaj here me nje teme dashurie libertine, ndryshe por po aq interesant ne llojin e vet, si edhe libri i famshem i tij “Z. Orgjia e pushtetit”, botuar ne shqip dy vjet me pare, nga Dituria, ngjalli interes sidomos tek studentet, qe kishin plot pyetje si per botuesin, edhe per perkthyesin.
Aktiviteti u mbeshtet edhe nga Ambasada greke. Perfaqesues te kesaj ambasade, z.Konstantinos Karamousalis, sekretar i pare i Ambasades dhe zonjat Glykeria Mitropoulou dhe Artemis Konti, nga zyra e shtypit e kesaj ambasade, ishin te pranishem ne kete takim dhe u shprehen per forcimin e urave kulturore mes dy vendeve, edhe permes njohjes reciproke te kulturave tona.

 #Historifateshnjerëzore  #EuropeCreative #unelexoj  #meDiturine #VassilisVassilikos #KleoLati

Ne kete aktivitet, te gjithe studenteve pjesemarres iu dhurua nje kopje libri.

http://www.panorama.com.al/shtepia-ne-udhekryq-vassilis-vassilikos-flet-shqip/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>