Blogu

“Shtëpia në udhëkryq” në Tv News 24

“Shtëpia në udhëkryq” e shkrimtarit bashkëkohor grek, Vassilis Vassilikos, plot sensualitet dhe seksualitet, sjell atmosferën e jetës rinore dhe të qarqeve të artistëve grekë të fundviteve ‘50, përshkruan ambicie të zhgënjyera dhe ëndrra të parealizuara, që, pa dyshim, shënjojnë karakterin dhe jetën e personazheve kryesore. Në këtë roman del qartë atmosfera e shfrenuar e Athinës së mesit të shekullit XX, ajo atmosferë që sundonte edhe në Europë, në kërkim të lirisë së pakufishme. Këtë roman, i cili vjen i përkthyer në shqip nga Kleo Lati, autori e ka shkruar kur ishte 24 vjeç. Sipas përkthyesit, romani ka si temë universale dyluftimin e hatashëm midis trupit dhe shpirtit.   

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>