blogu

23 Prilli, Dita Botërore e Librit/”Udhëtimi i mrekullueshëm i Poliksenës”, Bianca Pitzorno, përkthyer nga Erion Kristo

23 Prilli, Dita Botërore e Librit.  Ja edhe një lexues i vogël, Mateo Daci, i dashur dhe i pasionuar pas librave, i cili ka regjistruar një video për këtë Ditë duke folur për dy libra të tij të dashur, Harry Potter dhe Udhëtimi i mrekullueshëm i Poliksenës. #StayAtHome #WorldBookDay #CreativeEurope #UdhetimiJashtezakonshemIPoliksenes #BiancaPitzorno #ErionKristo https://www.facebook.com/ShtepiaBotueseDituria/videos/683277445828853/

Continue Reading →

23 Prilli, Dita Botërore e Librit/Drago Jancar, “”Atë natë e pashë”, përkthyer nga Nikollë Berishaj

23 Prilli, Dita Botërore e Librit. Ndiqni Ekleva Progonatin, redaktore te DITURIA, ne maratonën tonë letrare. Do të lexojë librin "Atë natë e pashë" të Drago Jancarit, përkthyer nga Nikollë Berishaj. #StayAtHome #WorldBookDay #CreativeEurope #AtëNatëEPashë #DragoJancar #NikollëBerishaj https://www.facebook.com/ShtepiaBotueseDituria/videos/726692461470309/

Continue Reading →

23 Prilli, Dita Botërore e Librit/”Erotika”, Yannis Ritsos, përkthyer nga Eleana Zhako

23 Prilli, Dita Botërore e Librit Ndiqni Eleana Zhakon, përkthyese, ne maratonën letrare të DITURISË. Do te lexojë disa poezi nga libri i Janis Ricosit, EROTIKA, përkthyer prej saj. #StayAtHome #WorldBookDay #CreativeEurope #EleanaZhako #JanisRicos #EROTIKA https://www.facebook.com/ShtepiaBotueseDituria/videos/276397730045118/

Continue Reading →

23 Prilli, Dita Botërore e Librit/ “Mysafirë me pagesë”, Sarah Waters, përkthyer nga Kujtim Ymeri

23 Prilli, Dita Botërore e Librit  Ndiqni Jeta Hamzallarin, redaktore te DITURIA, në maratonën tonë letrare. Do të lexojë librin "Mysafirë me pagesë" të Sarah Waters, përkthyer nga Kujtim Ymeri. #StayAtHome #WorldBookDay #CreativeEurope #MysafirëMePagesë #KujtimYmeri #SarahWaters https://www.facebook.com/ShtepiaBotueseDituria/videos/2516002775318684/

Continue Reading →

23 Prilli, Dita Botërore e Librit/”Uria”, Jamal Ouariachi, përkthyer nga Albana Shala

23 Prilli, Dita Botërore e Librit.  Ndiqni Albana Shalën, gazetare, poete, përkthyese, në maratonën letrare të DITURISË. Do të prezantojë një libër të ri, i cili do të botohet shumë shpejt, URIA, i shkrimtarit nga Vendet e Ulëta, Jamal Ouariachi. Fitues i Çmimit Europian të Letërsisë.#StayAtHome #WorldBookDay #CreativeEurope #URIA #AlbanaShala #JamalOuariachi https://www.facebook.com/ShtepiaBotueseDituria/videos/228975041683425/

Continue Reading →

23 Prilli, Dita Botërore e Librit/Flavia Kaba, përkthyese, lexon “Labirinti i Shpirtrave”

23 Prilli, Dita Botërore e Librit. Ideja e një dite kushtuar LIBRIT lindi për herë të parë në Katalonjë.Po e fillojme ditën tonë festive me Flavia Kabën, perkthyese, që prezanton dhe lexon nje fragment nga "Labirinti i shpirtrave", i autorit katalanas, Carlos Ruiz Zafon. "Luleshitësit, të armatosur me një oqean trëndafilash të kuq, nuk kishin qenë më pak. Në nëntë fiks, rrugët e qendrës së Barcelonës ishin zbukuruar për ditën e madhe të librave me shpresën që profecitë e zymta nuk do të trembnin të dashuruarit, lexuesit dhe të gjithë vulëhumburit që mblidheshin në mënyrë të përpiktë më 23 prill të...

Continue Reading →

#QëndrojNëShtëpiDheLexoj

#DëgjojAudiobookNëShtëpi Në këto ditë të ndërlikuara, me koronavirusin në atmosferë, por edhe me përgjegjësinë për ta shmangur për veten dhe për të tjerët, mbështetja te libri dhe leximi mund të jetë një mënyrë për t'u izoluar me "dëshirë". Historia është përplot me momente të tilla, jo gjithmonë e kontrollojmë dot gjithçka por është po aq e vërtetë që vlera e gjithsecilit qëndron në mënyrën se si reagon ndaj vështirësive. Si njerëz jemi krijesa komplekse, kontradiktore, si qenie shoqërore jemi të zot të mundim gjithçka. Dhe Letërsia na vë në kontakt me të gjitha këto situata...dhe na mbush me frymëzim.Kohën e...

Continue Reading →