Blog

Videoja për projektin Storytelling the Life

Një video përmbledhëse e të gjithë titujve që Shtëpia Botuese DITURIA  botoi përgjatë periudhës 2016-2017, në kuadër të projektit Storytelling the Life, mbështetur nga Projekti Europa Krijuese i Bashkimit Europian. Autorë të mirë, përkthyes të zot dhe një punë e jashtëzakonshme për t'i sjellë lexuesit tituj të papërsëritshëm. Videoja e projektit Storytelling the Life  

Continue Reading →

TiranaPost.al sugjeron librat librat më të mirë të kësaj vere!

http://tiranapost.al/nje-liber-nen-cader-nga-shtepia-botuese-dituria/ Gazeta online TiranaPost.al ka shkruar një artikull të gjatë për librat që duhet të lexojmë këtë verë, botime të Shtëpisë Botuese DITURIA, mes të cilëve ka evidentuar disa tituj mjaft të rëndësishëm, pjesë e projektit "Storytelling the life", me mbështetjen e programit Europa Krijuese të Bashkimit Europian. Marente de Moor - Virgjëresha holandeze Julia Navarro - Qëllo, tashmë jam i vdekur Hilary Mantel - Ana Bolena. Një çështje familjare.  

Continue Reading →

Shkrim në Gazetën Shqiptare për romanin “Qëllo, tashmë jam i vdekur” nga Monika Stafa.

"Kjo sagë e famshme familjare që kulmoi në vitin 1948, nuk është thjesht romani më i mirë dhe më ambicioz i gazetares spanjolle Julia Navarros; ajo është ‘një përrallë’ e mbushur me njerëz realë, që morën përgjegjësitë e fateve të tyre duke ndjekur ëndrrat ndër beteja të vështira për të ruajtur traditat dhe identitetin e tyre." - shkruan gazetarja dhe publicistja e njohur në artikullin me titullin e gjetur "Edhe gurët lëndojnë". http://www.gsh.al/2017/07/10/edhe-guret-lendojne/

Continue Reading →

Momente nga ditët e Panairit të Prishtinës, 6-11 qershor 2017, librat më të shitur.

Panairi i Librit në Prishtinë Stenda e DITURISË në Panairin e Librit në Prishtinë eshte vizituar sot nga shume lexues. Librat me te pelqyer (dhe te shitur gjithashtu) 1. Lavjerresi i Fukoit, Umberto Eco. 2. Qello, tashme jam i vdekur, i Julia Navarro 3. Salla e ujqerve, Hilary Mantel 4. Ana Bolena, Hilary Mantel 5. Virgjeresha holandeze, Marente De Moor Ne letersine per femije, nuk eshte ndonje befasi qe Harry Potter dhe djali i mallkuar edhte ne krye te librave me te pelqyer. Lexues, nëse jeni afër, mos e humbni rastin për një vizitë në Panairin e Librit. Ejani të...

Continue Reading →