Në mbretërinë e së vërtetës
Autori: Klajdi Thaçi Kategoria: Botime për të rritur, Letërsi shqipe Përkthyes: Viti i Botimit: 2022 ISBN: 978-9928-336-40-5 Numri i faqeve: 160 Pages Çmimi: 800
Përshkrimi:
Të kërkosh të vërtetën në Absurd nuk është fare punë e lehtë. Milordi dhe Eleonor, megjithatë, vendosin të guxojnë dhe të mos i ndalin përpjekjet për të shpjeguar dukuritë e jetës dhe për ta zhveshur atë sadopak prej mistereve. Të ndryshëm në karakter, nisur nga një perspektivë krejt personale, ata nisen drejt asaj rruge në fundin e së cilës nuk ka mbërritur askush deri më sot. E, me gjithë këtë fakt aspak ngushëllues, për ta është fare e qartë se ky është misioni që kanë në jetë, i vetmi që i bën të ndihen gjallë. Njëri prej tyre vendos të braktisë përgjithmonë Absurdin, por jo betejën për të fituar mbi errësirën dhe për të shkuar gjithnjë e më pranë dritës. Përvojat dhe peripecitë jetësore dy personazhet i përkthejnë në fjalë gjatë bisedave mbi tarracë, orëve të vona të natës. Cili prej tyre do t’i shkojë më pranë të vërtetës? A do të ketë në fund një fitues të shpallur? Këto pikëpyetje mbeten për t’u qartësuar gjatë leximit të këtij romani. Në këtë hapësirë gjigante ku ka vetëm kandidatë për fron, mbreti mund të jesh edhe ti.
<< Back