Informacion rreth librave që do të botohen në kontekstin e këtij projekti*

I mbështetur nga Programi i Europës Krijuese,  Culture – Literary translation projects, ky projekt kap një hapësirë botimi, promovimi dhe shpërndarjeje pothuaj njëvjetore (tetor 2020-dhjetor 2021)

  1. Marrëzi, marrëzi, dashurie për ty, Alda Merini, përkthyese Ledia Dushi

  2. Ankthi para penalltisë, Peter Handke, përkthyese Jonila Godole

  3. Ngadalësia, Milan Kundera, përkthyese Mirela Kumbaro

  4. Poema, Janis Ricos, përkthyes Romeo Çollaku

  5. Olga prej letre. Misteriozja, Vëll. 3, Elisabetta Gnone, përkthyese Albana Nexhipi- Letërsi për fëmijë

  6. Katitzi, Katerina Taikon përkthyes Sokol Demaku - Letërsi për fëmijë

  7. Kopshti prej qelqi, Tatiana Tibuleac, Marinela Sota - EUPL

  8. Mutacionet, Francis Kirps, Edvin Cami - EUPL

  9. Pasqyra dhe drita, Hilary Mantel, Korab Hoxha

  10. Të dashura insekte dhe histori të tjera të frikshme, Maša Kolanović, përkthyes Xhelal Fejza - EUPL

* Veprat në fjalë janë në procesin e përkthimit. Titujt e shënuar janë vetëm tituj pune, që mund të ndryshojnë në variantin përfundimtar.