Juvenilja dhe vjersha të tjera
Autori: Ndre Mjeda Kategoria: Botime për të rritur, Letërsi shqipe Përkthyes: Viti i Botimit: 1999 ISBN: 9992731443 Numri i faqeve: 128 Pages Çmimi: 400 lekë
Përshkrimi:
Në këtë poemë shoqërore – psikologjike me elemente të poemës filozofike, që u shfaq si dukuri e veçantë në letërsinë shqiptare të kohës, janë sintetizuar tiparet më karakteristike të artit të Mjedës, si: fryma demokratike, lakonizmi dhe plasticiteti. Poema, “Andrra e jetës”, është vazhdim, shtjellim i përgjithshëm i motiveve nga jeta e fshatarëve të varfër, që e shqetësonin Mjedën dhe njëkohësisht pasqyrë e mendimeve të tij për jetën njerëzore dhe lumturinë.
<< Back