Alexandre Dumas

Alexandre Dumas (1802-1870) është shkrimtar francez, pseudonim i përdorur nga Dumas Davy de la Pailleterie, i njohur në mbarë botën për romanet e shumta historike dhe me shpirt aventure. Disa prej romaneve të tij, si: Konti i Monte Kristos, Tre muskëterët etj., janë ekranizuar. Konti i Monte Kristos, i përkthyer mjeshtërisht në shqip nga Halit Selfo, është botuar nga DITURIA në dy vëllime.