Fjalor frazeologjik frëngjisht-shqip
Autori: Eqrem Shijaku Kategoria: Botime për të rritur, Fjalorë Përkthyes: Viti i Botimit: 2023 ISBN: 99927-31-03-6 Numri i faqeve: 328 Pages Çmimi: 1000 lekë
Përshkrimi:

“Frazeologjia është një krijim artistik kolektiv, që shpreh përvojën jetësore, mendësinë, psikologjinë dhe fantazinë e një populli. Të vësh përballë në një fjalor frazeologjinë e dy gjuhëve, do të thotë të afrosh dy kultura, t’i bësh dy popuj të kuptojnë më mirë gjuhën dhe mendjen e njëri-tjetrit.  Këtë ka bërë me durim për vite me radhë prof. Eqrem Shijaku, duke na dhënë një libër të vyer që do ta mbajë të gjallë në botën e letrave.”
                                                                      

                                                                                                                                                           Prof. Emil Lafe

Fjalori Frazeologjik Frëngjisht-Shqip i prof. Eqrem Shijakut, është fryt i një pune të gjatë hulumtuese dhe dëshmi e një kulture të gjerë.  Vepra është një ndihmesë e çmuar në studimet leksikografike, si dhe shumë e dobishme për studiuesit, pedagogët, studentët dhe për të gjithë ata që janë të pasionuar pas gjuhës frënge.”
                                                                                                                                                                                                                                 Prof. Saverina Pasho

 
<< Back