Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry, shkrimtar francez, poet, gazetar dhe aviator pionier. Laureat i disa prej çmimeve më të larta letrare në Francë dhe fitues i Çmimit Kombëtar të Librit të Shteteve të Bashkuara. U bë i njohur më së shumti për romanin Princi i vogël dhe për shkrimet e tij lirike.