Jules Verne

Jules Verne (1828-1905) është shkrimtar francez i lindur në Bretoni, një nga të parët të gjinisë së fantashkencës. Është mjaft i njohur për novelat e tij siç janë: Rreth botës për 80 ditë (DITURIA), Dy vjet pushime (DITURIA), Udhëtim drejt qendrës së botës. Është ndër autorët më të përkthyer në botë dhe disa nga librat e tij janë bërë filma.