Julia Navarro

Julia Navarro (Madrid, 1953), gazetare dhe analiste shumë e njohur në Spanjë, e vlerësuar mjaft edhe për shkrimet politike rreth aktualitetit spanjoll. Autore e shumë librave për historinë bashkëkohore, si: 1982-1996, nga Felipe tek Aznar, E majta që po vjen, Zonja Presidente, Socializmi i ri: Vizioni i José Luis Rodriguez Zapateros etj. Romani i saj i parë, Vëllazëria e Pëlhurës së Shenjtë (40 botime në spanjisht) shënoi sukses të jashtëzakonshëm dhe arriti rekord kopjesh të shitura jo vetëm në Spanjë, por edhe jashtë saj. Deri tani ky roman është botuar në 16 gjuhë. Me veprat e mëvonshme, Më thuaj kush jam, Bibla prej argjile dhe Gjaku i të pafajshmëve fitoi përfundimisht zemrat e lexuesve dhe të kritikës. Këto romane janë vlerësuar me çmime të rëndësishme të fushës së letrave, kanë shënuar dhjetëra miliona kopje të shitura në të gjithë botën dhe janë botuar në më tepër se tridhjetë vende, përfshirë këtu: Italinë, Gjermaninë, Portugalinë, ShBA-në, Britaninë e Madhe, Rusinë, Japoninë etj. Me shumë entuziazëm është pritur së fundi në Spanjë edhe libri i ri i Julia Navarros, Qëllo, tashmë jam i vdekur!, një roman i jashtëzakonshëm, me personazhe të gjalla, jeta e të cilave plekset me momente kyç të historisë, duke filluar nga fundi i shek. XIX deri në mesin e shek. XX, e që përpiqen t’ia nisin nga e para në qytete emblematike, si Shën Petërburgu, Parisi e Jerusalemi.