Lion Feuchtwanger

Lion Feuchtwanger (1884-1958) vlerësohet si një nga shkrimtarët më të shquar të gjuhës gjermane. Me erudicionin dhe kulturën e tij të gjerë, me njohjen e thellë e të gjithanshme të historisë, ai u ktheu shumë lexuesve nëpër botë dashurinë e humbur për zhanrin e romanit historik. Çifutka e Toledos është romani i fundit i shkruar nga autori (1955).