Maria Parr

Maria Parr është shkrimtare dhe mësuese në shkollë të mesme dhe është e diplomuar në gjuhët nordike dhe letërsi. Aventurat e Lenës dhe Trilirt, romani i saj debutues, është përkthyer në njëzet gjuhë dhe ka fituar disa çmime në të gjithë botën. Së fundi, DITURIA ka botuar edhe romanin Lena, deti dhe unë. Maria Parr jeton në Norvegji me familjen.