Matei Calinescu

Matei Calinescu (15 qershor 1934, Bukuresht – 24 qershor 2009, Blumington, Indiana), profesor i letërsisë së krahasuar në Indiana University dhe autor i një sërë veprash të rëndësishme teorike për letërsinë, kritikën letrare dhe artin.