Nasho Jorgaqi

Nasho Jorgaqi është shkrimtar, skenarist, hulumtues dhe studiues shqiptar, doktor i shkencave dhe titullar. Është autor botimesh letrare, skenarësh filmi, përkthimesh dhe botimesh shkencore. Nga krijimtaria e tij përmendim veprat: Dashuria e Mimozës, Ëndrra dhe plagë, Tomka, Antologji e mendimit estetik shqiptar, Udhëtim me Fan Nolin, Larg dhe afër, Mërgata e qyqeve, Estetika e fjalës shqipe, Portrete dhe gjurmime.