Tommy Wieringa

Tommy Wieringa (1967), shkrimtar dhe gazetar, është një nga zërat më të fortë dhe origjinalë në letërsinë bashkëkohore holandeze. Veprat e tij janë përkthyer në më shumë se njëzet gjuhë. Ai bëri debutimin e tij më 1995 dhe arriti famën më 2002 me romanin Alles over Tristan (Gjithçka rreth Tristanit). Pas Joe Speedboat (2009), me të cilin fitoi Çmimin Bordewijk dhe u bë i njohur para lexuesit ndërkombëtar, botoi edhe librat Dit zijn de namen (Këta janë emrat), finalist për Çmimin Europian Strega dhe për Çmimin Von Rezzori, fitues i çmimit Libris, çmimi më i lartë letrar në Holandë dhe De heilige Rita, Bookspot Literatuurprijs (2018). Wieringa shkruan për gazeta të ndryshme, përfshirë “De Volkskrant” dhe “NRC Handelsblad”.