Umberto Eco

Umberto Eco (1932-2016) filozof, studiues i Mesjetës, studiues i masmedias. Debutimin e tij në letërsi e bëri me romanin e famshëm Emri i trëndafilit (1980), i pasuar nga Lavjerrësi i Fukoit (1988), Flaka misterioze e mbretëreshës Loana (2004) dhe Varreza e Pragës (2010). Romani i tij i fundit është Numri zero (2015). Ndër veprat e tij të shumta studimore të botuara përmenden: Gjashtë shëtitje në pyjet e tregimtarisë (1994), Si shkruhet një punim diplome (1997), Për letërsinë (2002), Të thuash gati të njëjtën gjë (2003), Historia e Bukurisë (2004), Si të udhëtosh me një salmon (2016), Papa Satàn Aleppe (2016). 

Veprat e Umberto Ecos janë botuar në shqip nga DITURIA.