blogu

BOOKTUBER Edicioni 2021/ Videorecensione

Më 23 prill 2021, Ditën Botërore të LIBRIT, Shtëpia Botuese DITURIA prezantoi projektin “Lexo, eksploro, reflekto për diskriminimin dhe bullizmin, përmes letërsisë!”, në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Librit dhe Leximit.Ndërmjet objektivave te projektit “Lexo, eksploro, reflekto...” ishte edhe një risi, një thirrje për nxënësit e shkollave të mesme, që të bëheshin ata propaganduesit e librave, një garë për të qenë Booktuberi me i mirë i vitit 2021.Promovimi i këtyre videoblogerëve letrarë është njëherësh një nxitje e leximit dhe i krijimtarisë artistike, duke zhvilluar aftësinë e tyre për të kuptuar e sintetizuar mendimin kritik dhe për të nxitur aftësitë e...

Continue Reading →

Panairi i librit për fëmijë/ Përkthyesit Albana Nexhipi & Sokol Demaku prezantojnë librat “Olga prej letre. Misteriozja” dhe “Katitzi”

Ditë e nxehtë, por fëmijët ishin aty, për të dëgjuar Albana Nexhipin, "mamanë" e personazhit të Olgës në shqip!"Olga prej letre" vëllimi i parë, "Xhumi i Zi", vëllimi i dytë dhe ja ku mbërriti edhe vëllimi i tretë i kësaj sage sa argëtuese, aq edhe kureshtndjellese, MISTERIOZJA, një aventurë e madhe midis realitetit dhe fantazisë. #creativeeurope4books#leximmagjiksërish#fëmijëqëlexojnë#Olgaprejletre#albananexhipi#misteriozja#shtëpiabotuesedituria https://www.youtube.com/watch?v=37qy_QBXFzM

Continue Reading →

Përkthyesi Sokol Demaku prezanton librin “Katitzi” nga Katarina Taikon në librarinë “Dukagjini”, Prishtinë

Çaste shumë të bukura sot në librarinë DUKAGJINI në Prishtinë, ku përkthyesi Sokol Demaku prezantoi para një grupi fëmijësh librin "Katitzi" të shkrimtares suedeze, Katerina Taikon. Libri flet për historinë e një vajze rome, 8-vjeçare, që është rritur në jetimore, por që një ditë prej ditësh, familja e vet e merr dhe për atë nis një jetë e re, me vëllezër dhe motra që nuk i njihte. Aventura, humor dhe refleksione për diskriminimin që u bëhej fëmijëve... por si jetojnë sot romët në Suedi... ishte një nga pyetjet e fëmijëve në prezantim, mbasi diskutuan për librin në veçanti. Sokol Demaku...

Continue Reading →

“ABC-ja e mëngjesit” në ABC News Albania/ Sokol Demaku flet për librin “Katitzi” nga Katarina Taikon

Në bisedë në ABC News, përkthyesi Sokol Demaku, për librin “Katitzi” dhe Jeta Hamzallari për projektin e katërt të Diturisë për përkthimin, në kuadrin e programit Creative Europe.#creativeeurope4books#KatarinaTaikon#leximmagjiksërish#fëmijëqëlexojnë#Katitzi#KatitzidheqeniSuing#shtëpiabotuesedituria https://www.youtube.com/watch?v=_LBh4YQqvoQ

Continue Reading →

Panairi i librit për fëmijë. Posterat “Katitzi” & “Olga prej letre. Misteriozja”

24-27 qershor, Pazari i Ri Shtëpia Botuese Dituria do të jetë e pranishme në këtë panair me botimet e veta për fëmijë: librat e rinj, të sapobotuar, për mosha të ndryshme, që nga më të vegjlit e deri tek adoleshentët... Mund të takoni edhe përkthyesit e librave tanë të sapobotuar, Sokol Demaku, Albana Nexhipi, Erion Kristo, Agim Doksani etj.Ejani të na vizitoni! #LeximMagjikSërish#ShtëpiabotueseDituria#fëmijëqëlexojnë#alwaysreading#Katitzi#KatitzidheqeniSuing#SokolDemaku#AlbanaNexhipi#Olgaprejletre#Misteriozja#FairyOak#CreativeEurope4Books

Continue Reading →

Rekomandime për librat e verës

Leximi është një art, veçanërisht kur përqendrohemi te fjalët që përshkruajnë jetën tonë... Dhe librat qe po ju rekomandojme per kete vere, jane pikerisht te tille...#librateveres#lexo#lexoshqip#letersi#books#booklovers#bookstagram#dituriabooks#creativeeurope4books https://www.facebook.com/watch/?v=337307461189225 Seria e "Shtatë motrave" - Lucinda Riley "Dhoma e fluturave" - Lucinda Riley "Ngadalësia" - Milan Kundera "Ankthi i portierit para penalltisë" - Peter Handke "Qyteti i avullit" - Carlos Ruiz Zafon "Rruga e së keqes" dhe "E bardha që vret" - Robert Galbraith

Continue Reading →