Blogu

Sticky

Sot.com.al: Projekti “Udhëtim me mjeshtra të letërsisë europiane” sjell dhjetë autorë në shqip

SHKRUAR NGA JULIA VRAPI 17 TETOR 2020 https://sot.com.al/kultura/projekti-udhetim-me-mjeshtra-te-letersise-europiane-sjell-dhjete-autore-?fbclid=IwAR3_AXriu3Cl36NzzO9Ch2JZB6nV7JtloMUazIAxLlAOojbZL0Bwnmq4XnU Projekti “Udhëtim me mjeshtra të letërsisë europiane” do të sjellë në shqip dhjetë autorë të letërsisë bashkëkohore europiane. “Udhëtim me mjeshtra të letërsisë evropiane” është i pesti projekti i fituar nga shtëpia botuese “Dituria”, pjesë programit Europa Krijuese e Bashkimit Europian. Gjatë harkut kohor prej 15 muajsh, tetor 2020 deri në muajin dhjetor të vitit 2021, shtëpia botuese “Dituria” do të përkthejë, botojë dhe promovojë dhjetë vepra artistike për fëmijë, të rinj e të rritur (poezi, tregime, romane) zëra dinjitozë të letërsisë europiane. Në ambientet e librarisë “Friend's Book House” shtëpia botuese...

Continue Reading →

Sticky

Report TV: 10 mjeshtra të letërsisë evropiane në shqip, nga Alda Merini te nobelisti i polemikave Peter Handke

https://www.youtube.com/watch?v=BYp-O0G21tE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2AyPs-D1PyBiEW3WfcmB_kEworlsgFVCm4dB2IXfR05_KWpr2H1FcF8S4 Në kuadër të programit të përkthimit letrar të Europa Krijuese botuesi Petrit Ymeri prezantoi dhjetë mjeshtrat, e letërsisë bashkëkohore evropiane, veprat e të cilëve lexuesi shqiptar do t’i ketë në duar deri në fund të vitit 2021. “Projekti europian i përkthimit letrar, pjesë e programit të Europës Krijuese, do të sjellë te lexuesit në shqip autorët më të njohur të letërsisë bashkëkohore. Nis në tetor 2020 dhe përfundon në dhjetor të vitit 2021, një përkthim me poezi të Alda Merinit, “Ankthi i portierit para penalltisë” së Peter Handke, “Ngadalësia” e Milan Kundrës, dhjetë poema të Jani Ricos, letërsi për...

Continue Reading →

Sticky

Konferenca e prezantimit të projektit të përkthimit “Një udhëtim në kohë dhe vende të ndryshme me mjeshtërit e letërsisë europiane”, mbështetur nga Europa Kreative

Konferenca e prezantimit të projektit të përkthimit "Një udhëtim në kohë dhe vende të ndryshme me mjeshtërit e letërsisë europiane", mbështetur nga Programi përkatës i Europës Kreative. Promovimi i letërsisë më të mirë europiane në Friend's Book House #10libraterinj #CreativeEurope #Letërsieuropiane #AutorëTëMëdhenj #HilaryMantel #PeterHandke #AldaMerini etj #MirelaKumbaro #KorabHoxha #JonidaGodole #LediaDushi #RomeoCollaku #AlbanaNexhipi #ManielaSota #SokolDemaku #EdvinCami #XhelalFejza etj. #ProfLiliSula

Continue Reading →

ABC News Albania: 10 autorë flasin shqip me projektin europian të letërsisë

https://www.youtube.com/watch?v=DWT1qXXUnfA&feature=emb_title /abcnews.al/ Milan  Kundera, Janis Ricos , Peter Handke, 10 autorë të njohur të letërsisë botërore do të flasin shqip me projektin evropian të BE-së.  Pas veprës “Përtej Ëndrrës” flet shqip sërish nobelisti polemist. “Ankthi i portierit përpara penalltisë”, do të shqipërohet nga Jonila  Godole. Ajo pranon se edhe përkthyesit dhe njerëzit e letrave me të cilët u konsultua ishin të ndarë në pro dhe kundër.  “Një pjesë e atyre përkthyesve që shpreheshin se nuk duhet ta merrja përsipër një përkthim të tillë, pasi Handke është tradhtar. Ishte edhe pjesa tjetër që mendonte se kjo është letërsi dhe duhet ta...

Continue Reading →