Anna Woltz

Anna Woltz ka lindur në Londër më 1981, është rritur në Hagë dhe konsiderohet si një nga autoret e reja më të mira të letërsisë për të rinj në Vendet e Ulëta. Tesi dhe java më e çuditshme e jetës sime është përkthyer në tetë gjuhë dhe ka fituar çmimin Vlag en Wimpel më 2014 dhe Vlaamse Kinder-en Jeugdjury më 2015.
Versioni kinematografik i librit, me regji të Steven Wouterlood-it, ka pasur sukses të madh ndërkombëtar dhe është paraqitur edhe në Festivalin e Filmit në Berlin.