Kthim në Vilën e Pëlhurave
Autori: Anne Jacobs Kategoria: Botime për të rritur, Letërsi e huaj Përkthyes: Albana Nexhipi Lekaj Viti i Botimit: 2023 ISBN: 978-9928-366-97-9 Numri i faqeve: 528 Pages Çmimi: 1500
Përshkrimi:
Vila e Pëlhurave i hap sërish dyert! Mbërrin vëllimi i katërt e i shumëpritur i sagës më të shitur të Anne Jacobsit Augsburg 1930. Pas shumë vuajtjesh dhe të papriturash, Marije dhe Paul Melceri më në fund arrijnë t’i gëzohen jetës familjare dhe dashuria mes tyre është më e fortë se kurrë. Djali i tyre më i vogël, Kurti, tashmë katër vjeç, është një rreze dielli që fiton dashurinë e të gjithëve, ndërsa dy binjakët po rriten dita-ditës: Dorotea shfaq të njëjtin temperament të vrullshëm si gjyshja nga e ëma, ka një dashuri të veçantë për teknologjinë dhe ëndërron të bëhet pilote, Leoja dëshmon një talent të jashtëzakonshëm muzikor. Por jashtë vilës, situata sa vjen e përkeqësohet: kriza ekonomike po e gjunjëzon vendin, porositë për fabrikën e pëlhurave po pakësohen dhe Pauli druhet se do t’i duhet të pushojë nga puna shumë punëtorë. Për më tepër, ai ka përplasje me Sebastianin, bashkëshortin e së motrës, Lizës, i cili tanimë është përfaqësues i punëtorëve dhe e vë në pozitë të vështirë familjen, duke marrë pjesë në marshime komuniste, që përfundojnë edhe në përleshje me rivalët nacionalsocialistë. Gjërat nuk shkojnë vaj as në atelienë e Marijes: klientet shpeshherë nuk paguajnë dhe disa fillojnë të ankohen që Marija ka një punonjëse hebreje. Kur Pauli pëson një goditje miokardi, asaj do t’i duhet të marrë në dorë frerët e kompanisë dhe të përpiqet ta shpëtojë. Fati i gjithë familjes varet në fije të perit. A do të arrijë Marija të ruajë trashëgiminë e Vilës së Pëlhurave dhe t’i kthejë shkëlqimin e mëparshëm? Një sagë që vazhdon të mahnisë dhe emocionojë miliona lexues në mbarë botën. “Një histori dashurie e mrekullueshme, me nota dramatike dhe sekrete familjare, që na pëlqen si për cilësinë letrare, ashtu edhe për saktësinë historike.” Revista Kritica “Downtown Abbey në Augsburg.” Histo-couch “Një libër i përsosur për lexuesit e Lucinda Rileyt.” Nederlands Dagblad
<< Back