Blogu

Takim me nxënës në Lezhë: Diskutim rreth librave të Malorie Blackman dhe Bianca Pitzorno

Në Bibliotekën "Gjergj Fishta" të qytetit të Lezhës Një takim tjetër me nxënës, kësaj here nga shkollat e Lezhës. Kur libri u shkon për shtat, u pëlqen dhe i argëton, për fëmijët leximi është një kënaqësi. Të tilla janë librat “Çunat nuk qajnë”, “Udhëtimi i mrekullueshëm i Poliksenës” për të cilët u foli përkthyesja Albana Nexhipi dhe redaktorja e Diturisë, Jeta Shyle.Mirënjohje për drejtorin e Bibliotekës, z.Frano Kulli, z. Dafina Sinanaj, punonjëse e bibliotekës dhe mësuesen e letërsisë, Laureta Balla. Në aktivitet ishin nxënës të kl.9 nga shkolla 9-vjeçare "Gjergj Kastrioti" dhe viti II nga gjimnazi "Hydajet Lezha". #books#baby#bookaddict#boyswillbeboys#lifechanging#TetoriLibrit#NeEdukojmeLexues#unelexoj...#bashkemeju#igbooks#Çunatnukqajne#MalorieBlackman#UdhëtimiIMrekullueshëmIPoliksenës#ErionKristo#bookaddict #bookaholic#ilovereading#VirgjilMuçi#historifateshnjerezore#creativeuropeprogramme#AlbanaNexhipi#FairyOak#Olgaprejletre#XhumiIZi

Continue Reading →

Takim me nxënës në Fier: Diskutim rreth librave të Malorie Blackman, Sara Stridsberg dhe Drago Jancar

Me nxënësit e institucionit arsimor me standarde të larta, “Numani", Fier. Mirenjohje stafit te kesaj shkolle per seriozitetin dhe profesionalizmin. Mariana Ymeri, drejtore e botimit te Dituria dhe Lili Sula, shefe e Departamentit te Letersise ne Fakultetin e Filologjise ishin me nxënësit dhe mesuesit e perkushtuar te kesaj shkolle per te folur per letërsinë, leximin, dëshirën për të lexuar, letërsinë që u pëlqen të rinjve dhe për libra të mrekullueshëm për rininë, të botuara nga Dituria: "Ate nate e pashe"..., "Cunat nuk qajne", "Pesha e dashurise". Duke folur per librat e rinj te Diturise, "Çunat nuk qajne", "E bardha dhe...

Continue Reading →

“Labirinti i shpirtrave”, prezantim në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja

Në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja, sot, për librin "Labirinti i shpirtrave" dhe dëshirën për të lexuar...Midis të tjerash, z. Ymeri, drejtues i Diturisë , u bëri thirrje studentëve për të lexuar sa më shumë , sepse një libër i mirë të hap mendjen, të përcjell energji pozitive, të lë gjithmonë dicka që nuk krahasohet me asgjë tjetër, theksoi ai. Librat e Zafonit janë një investim kulturor për secilin student të gjuhës spanjolle. Sa i vështirë është procesi i përkthimit? Si u fute në botën e përkthimit letrar? Cilat janë planet e tua letrare të ardhshme?Ishin pyetjet që iu drejtuan...

Continue Reading →